Walther Bourne

Als geluk een ding was!

Als geluk een ding was, hadden wij mensen, al vele uitvoeringen ervan ontwikkeld. Wat maakt dat we, bijvoorbeeld het vliegtuig van Bleriot hebben kunnen ontwikkelen tot een space shuttle?

Ga maar na, hoe wij dat hebben kunnen bereiken. We hebben dat gedaan door het steeds wijzer en slimmer omgaan met de materialen en principes. Die ontwikkeling houdt gewoon nooit meer op.

Ik zie geluk als een ding voor mensen en mensheid. Ik wil je de materialen en principes van ons geluk voorstellen. Deze uitvoering van geluk zie ik als een begin voor de ontwikkeling naar het niveau van ‘space shuttle’. Ik weet dat wij dat kunnen. Onze fenomenaliteit bij technologie bewijst dat.

Het is voor mij de vraag van wat we nodig hebben, om die instelling om te zetten voor het fenomenaal omgaan met de materialen en principes van ons geluk.

Het geluk voor een vliegtuig is het kunnen opstijgen, vliegen en weer landen. Het geluk voor een mens is het kunnen omgaan met kansen, het kunnen leveren en het verheffen van ervaringen. Elke verheffing van ervaringen brengt geluk op.

Principes voor het gepast omgaan met de materialen kansen, levering en verheffing zijn overeenkomstig met die wij gebruiken voor het komen tot technologische fenomenaliteit.

Het principe van uitgaan vanuit feitelijke bouwstenen en geen grenzen aan vooruitgang te accepteren, geldt dan ook voor het onuitputtelijk laten groeien van ons geluk.

Feitelijke scherpzinnigheid, dadendrang en daadkracht vormen ons instinct. Onze feitelijke genetische pijplijn met onze voorouders, unieke omgaan met alle erfelijkheid en fenomenaliteit van competenties voor levering brengt ons ervaringen op. De verbreding uit die ervaring, die ons steeds wijzer maakt, die veranderingen die ons steeds slimmer laten worden en de verrijking uit die daadkracht en levering die steeds meer betekenis toevoegt aan ons gevoel van verheffing. Die drie materialen en principes voor ons geluk hebben we in onszelf en kunnen het ook uit onszelf halen, gebruiken en onuitputtelijk ontwikkelen.

Ook het ding geluk is van ons en komt ons ten volle toe, zonder terughoudendheid. We kunnen dat voor iedereen laten werken, door het erkennen van die feiten en principes in iedereen. Het ding geluk werkt dan aangenaam en gestaag. Wat is jouw uitvoering van jouw geluk?
Walther Bourne, 9 september 2017

Categorieën:Walther Bourne

Getagd als: