Walther Bourne

Onuitputtelijk beschikbare mensuniciteit

De waardetriade van uniciteit, authenticiteit en fenomenaliteit vormt de onuitputtelijke bron van onze mensuniciteit. Het bestaat door al onze generaties en wij geven het weer door.

Wij doen onszelf te kort door die onuitputtelijke bron niet te beseffen en bewust in te zetten voor de ontwikkeling van ons geluk in het leven. Onze geluksontwikkeling is verouderd en het nieuwe inzicht in onze waardetriade van mensuniciteit schept kansen voor verandering.

Ik gebruik de metafoor van atoomuniciteit om het belang voor verandering aan te geven. We erkennen een atoom als uniek, door de waardetriade van protonen, neutronen en elektronen. We hebben het dan, bijvoorbeeld, over zuurstof en al zijn onuitputtelijke waarde. De afkomst, leeftijd, geslacht of geloof van zuurstof doet er niet toe. De verbinding voor ‘atoomgeluk’ wordt bepaald door zijn waardetriade van atoomuniciteit. Dat inzicht zorgt voor onze fenomenale technologische bekwaamheid.

Die manier van uitgaan van waarde wil ik ook voor onze mensuniciteit.

Ik wil een bijdrage leveren voor de vernieuwing van onze geluksontwikkeling. Het instellen van richten op onze onuitputtelijke bron van mensuniciteit is de eerste stap. De stap van beseffen van de kracht van onze waardetriade van uniciteit, authenticiteit en fenomenaliteit. Wij kunnen het. Laten we dat dan ook maar doen vanaf nu!

Have A humunday to make it A humunyear! Everybody grows!

Walther Bourne 2017

Categorieën:Walther Bourne

Getagd als: